vi fick besök av danskar

Så, ännu en vecka har gått och även denna var väldigt händelserik! Tennisen började i måndags och det är hur kul som helst! Vi har inte bestämt vilka som ska spela vart än men förhoppningsvis så blir det klart nästa vecka. Träning nu varje dag men olyckligtvis skadade jag knät på träningen i onsdags. Min knäskål är på fel plats och så varje dag innan träningen blir det rehab för knät och sett har jag fått ett stöd så att knäskålen kan försöka komma tillbaka på rätt plats. Dock kommer det att ta några veckor innan det är helt bra igen...Det är segt att det skulle behöva hända just nu när säsongen precis har dragit igång. I onsdags hade skolan besök av ett dans och gymnastikgäng  och gissa vart dom var från! Danmark! Haha jag blev helt till mig och ville såklart prata med dom, och det var precis vad jag gjorde. Jag hade PE när jag fick reda på det och min lärare lät mig gå dit och prata med dom, snäll som hon är. Det kändes helt sjukt kul att prata svenska. Det är inte varje dag man kan prata svenska på Rincon High så att någon förstår vad man säger:) Det gick lätt att förstå danskan också faktiskt, nu kan mormor och mamma känna sig stolta:) Dom skulle ha ett uppträdande efter lunch under historialektionen. Dom gav mig en biljett och jag ville absolut gå. Det slutade faktiskt med att hela min klass följde med mig och idrottshallen var fylld av elever, jättekul! Dom var hur grymma som helst och jag kunde känna mig stolt som skandinav. Efteråt gick jag och min kompis fram till dom igen och började prata, eller det var jag som pratade eftersom hon såklart inte kunde förstå. Vi stod där ett långt tag tills det tillslut var dags för oss att gå tillbaka till engelska lektionen, 30 minuter försent kom jag men det var det värt! Min ursäkt var att det inte är varje dag vi har besök av skandinaver här och min lärare skrattade och allt var bra igen:) Det var en riktigt rolig dag!

Igår var jag på basket och såg Wildcats vinna mot Washington. Det var en riktigt rolig match och spännande var det också in i det minsta. Men i slutet drog Cats ifrån och vann. En riktigt bra match! Ibland ångrar jag att jag slutade spela basket, men men, man kan inte göra allt här i livet.

Nu är det äntligen helg men dock mycket läxor. Jag gör alltid det misstaget att skjuta upp allting in i minsta stund så jag får nog skylla mig lite själv att jag nu sitter här med en lång uppsats att skriva tills på måndag. På söndag är det en stor dag för oss i Arizona. Varje år är det Super Bowl, en stor fotbolls match mellan två lag, det är bara två lag som tar sig dit så i år är det mellan Phoenix cardinals och Pittsburghs Stealers. Matchen spelas i Tampa, Florida. Jag ska följa med Cassondras på ett superbowlparty så det det ska nog bli roligt! Go Cardinals!

Äntligen har värmen kommit tillbaka här. Inte för att det var kalls som hemma men det har varit ganska kyligt den senaste tiden. Nu hoppas vi alla på en vändning, kanske är det idag? Det är i alla fall varmt ute nu:)

Lyckan har vänt

Min lycka har nu återvänt. Tur är väl det. Det var en ny veckan, nya tag. Förra helgen var riktigt bra. Lördagen spenderades hemma hos D.J. På söndagen gick vi och såg The Unborn, en liten besvikelse måste jag säga att det var. Det var inte dålig men bara inte lika bra som jag trodde att det skulle vara, framför allt slutet, en besvikelse helt enkelt. Efter det åkte vi hem till en kompis och kollade på scubs. På måndag var det Martin Luther king jr day vilket betydde att vi var lediga från skolan. Jag, Cassondra och DJ och Mando åkte till Ried Park där dm hade en stor festival. Sen skulle DJ jobba så vi åkte och åt lunch på Sushi garden, hur gott som helst! Sen åkte jag och Cassondra hem till henne men hon hade läxor att göra så jag hann spendera lite tid med hennes bror. Ennu en vecka och helg har passerat och det var lika bra som förra helgen. I fredags blev det mycket tennis för min del, äntligen har jag fått mitt racket så nu är jag förberedd för måndagen. I lördags hann jag med en herrans massa saker, det blev ett besök på Tucson's museum of art, en lunch på frogs och sen lite snabbshopping på Urban outfitters, jag hann också med ett snabbt besök till Target. Kvällen spenderades lite här och där, men jag kan meddela att det var mycket trevligt! I dag har jag också hunnit med väldigt mycket. Jag, Cassondra och hennes mamma hjälpte till att rensa ut en affär som skulle stängas. Det var Cassondras mammas kompis som ägde affären och medans dom plockade ner sak efter sak i kartonger så var jag och C barnvkt år hennes två barn. Den minsta som var 4 år trodde stenseriöst att jag var Hannah Montana, haha. Sen efter det mötte vi upp Sean, Alex, Mando och Chris och gick och såg Bloody Valentine. OMG det var hur läskig som helst! Fy fan! Men bra var den definitivt:) Sen åkte jag hem till DJ och där spenderades kvällen tills för 15 minuter sen då jag kom hem:) Nu ska läxorna göras och tennisväska ska packas för imorgon börjat allvaret, trayouts imorgon!

God natt!!

Mamma, pappa!

Mamma och pappa, om ni ser det här så vill jag bara påminna och konstatera att det är Skype imorgon klockan 7 eran tid, 11 min tid, var det inte så vi bestämde?
Det ska bli underbart att prata med er igen!!!
Älskar er

Pissed

Jag är på dåligt humör. Helgen har inte börjat bra av många olika anledningar. Ska dock försöka ta nya tag nu mot en ljusare framtid, eller vecka kanske, Haha. Nej men mycket hände förra veckan, den gick snabbt dock eftersom jag inte var där måndag och tisdag. Veckan rullade på ganska bra men fredagen var förjävlig rent ut sagt. Bråk, tjaft och onödigheter hände och jag frågade mig många gånger varför allt ska vara så komplicerat men sånt är livet, så är det bara. Jag var också riktigt, läskigt, obehagligt nära på att bli överkörd av en biljävel som inte såg mig när jag gick över övergångstället, det var helt och hållet inte mitt fel. Sen som pricken över i:t trampade jag på en glasbit som fastnade i foten på mig, aj som fan!Min energi är inte alls tillbaks från att jag var sjuk så tennisen gick dåligt.

Men vad jag har lärt mig är att man måste tro på att det kommer att bli bättre, bättre tider kommer alltid:)

Jag återkommer när jag har en bättre dag.

Dogwalk in the desert

Det kändes som måndag idag pga ingen skola måndag, tisdag så jag blev riktigt glad när jag kom på att det var onsdag vilket betyder kort skoldag, early release 13:35. Skoldagen rullade på riktigt bra, nästan för bra! Jag hade inte missat mycket när jag var borta och alla var glada över att jag var tillbaka:) "Where is the swedish chick?" fick jag höra att ryktet handlade om dagarna då jag var borta. Det var kul att se S igen också! Nu känns det som vanligt i skolan:) Efter en kort och skön dag åkte Marlies, jag, johnny och Jayden först till Wallgreens för att leta färgpennor till mitt bildprojekt, sen blev det en vända till The mall för en Smoothie på Jamba Juice, min favorit är Strawberry Nirvana, den är oslagbar! Sen åkte vi hem till Marlies för lite O.C tittande, det börjar bli en vana nu. Jag hade tur och kunde få skjuss hem så jag slapp åka bussen, riktigt skönt. När jag kom hem tog mamma K.C och jag en promenad med hundarna, det var skönt att få komma ut en sväng, inte för att jag inte har varit ute men det var skönt att bara gå och prata, det är alltid trevligt. Nu har jag avslutat mitt bildpojekt och funderar på att kolla lite på American Idol, det drog igång igår faktiskt. Sen måste jag ta tag i engelskan, vi har 20 ord att kunna till imorgon, ord som jag inte ens kan på svensk, hur ska det gå... Jag måste ha hjälp, får nog ta och ringa S som kan sånt här lite bättre än mig:)

Idag trodde jag att jag skulle bli skjuten eller nått, haha nej men Marlies och jag gick hemåt mot hennes hur när en kille med en stor truck stannar och frågan om han kan få ge oss skuss, vi säger nej tack och fortsätter gå men han fortsätter att köra sakta brevid oss. Jag blev ärligt talt rädd, "Ska han ta fram sin pistol och skjuta oss här och nu????" Han fortsätter med att säga, " Men kom igen, jag slog precis vad om 10 bucks med mina kompisar om att jag kunde få ge er skjuss, gör mig en liten tjänst så jag kan behålla mina pengar" Snälla kom igen! Varför skulle vi för allt i världen göra det?! Vi har fått lära oss att det bästa är bara att ignorera och fortsätta gå men jag var helt säker på att han skulle bli arg och dra fram pistolen och skjuta oss. Men efter några minuters tjatande från hans sida gav han upp och åkte iväg... Det är inte så konstigt att jag blir rolig här där jag bor, här har alla pistoler i garderoben, läskigt men sant...

Det var dagens lilla excitement som egentligen var ganska läskigt om jag får säga det själv men slutet gott allting gott som man brukar säga:) Nu ska jag ringa S och sen pluuuuugga.

Pluggdax. Nu.

Snart mitt!


Sova, sova, sova

Ja då sitter man här igen, sjuk. Alltid lika tråkigt och segt när jag hellre vill vara i skolan, faktiskt. Jag har varit sjuk sen i torsdags nu men sakta men säkert känner jag att jag blir bättre. Men det är alltid så, när jag blir sjuk, blir jag sjuk länge... Som tur är är Tess också hemma och är sjuk idag så huset är inte lika tyst som igår. Jag hoppas att jag är frisk nog att gå till skolan imorrn för då kommer min kompis tillbaka, han har varit borta länge nu, 9 dagar! Annars har det inte hänt så mycket den senaste tiden förrutom att jag har sovit, sovit, sovit. Jag känner mig riktigt utvilad faktiskt men samtidigt skulle jag kunna sova några timmar till. Mitt huvud känns som om det skulle kunna sprängas vilken sekund som helst så det blir nog lite mer sova idag i alla fall. Jag har tagit ett litet uppehåll från tennisen nu eftersom det inte har dragit igång i skolan en, bara 2 veckor kvar nu! Jag längtar:) Den här veckan inhandlas mitt nya tennisracket som jag nu så länge har provat. Det kommer bli hur bra som helst:) Men ingen tennis förrän jag är helt frisk. Jag gjorde det misstagen förra veckan, jag kände mig lite sjuk med halsont och snuva men såklart ignorerade jag det och spelade tennis, hur dumt var inte det för nästa morgon låg jag där med feber och hela köret. Nej nu ska här tas det lugnt!

Förra veckan var en aning händeserik. Måndagseftermiddan spenderades på gymet och kvällen framför G.G. Tisdagen blev det en träff med Suzy och lite tennis. I onsdags åkte jag ,Courtney, Marlies och Withney till The park. I helgen köpte jag en tröja men när jag kom  hem såg jag att dom glömt ta bort larmet. Så jävla slarvigt! Så det blev ju till att åka tillbaka så att dom fick ta bort det, medans passade jag på att inhandla ett par jeans:) Sen åkte vi hem och kollade på "P.S I love you" Jag har aldrig sett den förut (!) Men den var riktigt bra, jag grät och nu vill jag definitivt åka till Irland, hur fint som helst ju! Torsdagen var hemsk, jag sov kanske 3 timmar den natten pga av att min hals gjorde ont, men jag tog mig i kragen och gick till skolan i alla fall, spelade tennis efter och gjorde det hela ännu värre. Jag vaknade på fredagen och kunde inte prata men gick till skolan i alla fall. Den dagen blev det i alla fall ingen tennis för min del utan jag tog det lugnt med Kasey och Shane i stället. På kvällen var jag barnvakt åt Sammy. Det gick som en dans på rosor, killen tog hand om sig själv och jag satt och kollade igenom alla tidningar jag kunde hitta. Lättförtjänta pengar är det var jag kallar det. Jag gick där ifrån med 50 bucks rikare.

Nu ska här kollas film


Slut

Snart ska jag gå och lägga mig men innan dess ska jag ta och passa på att dela med mig av kvällens händelser, det var många! Jag hade två rejäla näsblodsattacker, jag har fått det på sista tiden. Hjälp mamma! Efter knäckebrödsbaket fick jag iden att städa min garderob och ränsa lite. Jag slängde därför ut alltig på golvet och ganska snabbt bilades det en stor hög av kläder. Jag har inte förrän nu insett hur mycket nya kläder jag har köpt sen jag kom hit. Det har blivigt en hel del... Men som min värdmamma sa; Nästan alla kommer hem igen med en helt ny garderob. Jag kan väl säga att jag redan är där... Jag hoppas att jag får en stor garderob i nya lägenheten, stämmer det pappa?:) Jag provade det mesta och kom fram med många olika outits, fula som snygga. Jag provade också alla möjliga winter formal klänningar, jag har inte riktigt bestämt vilken jag ska ha än... men jag har en vecka på mig:) Nu är i alla fall garderoben städad och jag är nöjd! Från och med nu ska jag också börja ta den "sena" bussen till skolan vilket gör att jag kan sova en timma (!) längre på morgonen och jag hinner dusha också, vilken lycka! Jag känner att en förkylning är på g....inte bra!

Men det tackar jag för mig för nu ska jag äntligen sova, jag är trött och slut.



Hur svensk kan man bli?

Det är en grå och regnig dag här i Tucson idag. Det finns inte så mycket att göra för ut vill jag inte! Min värdpappa överraskade mig precis med förslaget att baka knäckebröd, riktigt svenskt knäckebröd fråån boken som mamma och pappa skickade. Han sa att jag nu ska få bevisa hur svensk jag egentligen är. Jag har aldrig bakat knäckebröd tidigare, jag tror inte ens att mamma har det, eller? Det var i alla fall ganska lätt och gott blev det! Jag klarade provet och kan nu kalla mig för en riktig svensk och tur är väl det... Jag har även prövat på mina sushikunskaper och från nu kan jag även laga sushi. Det gjorde jag igår med min japanska granne. Det var inte så svårt som jag trodde och det blev riktigt bra! Och pappa, du som inte trodde att hemagjord sushi kunde bli bra, det ska jag ändra på när jag kommer hem:) Mina kockkunskaper har därmed förbättrats någolunda. Det enda jag int kan göra är tigerkaka, det vet du Emelie:)

Nu ska jag nog för en gång skull ta och läsa en bok. Det var inte igår!

En bild säger mer än tusen ord

                                                                                                                                                                                                                    
                                                                                                     


New Years resolutions

Varje år har jag nyårslöften och oftast går det bra att hålla dom, jag försöker i alla fall och det är väl huvudsaken:) Även i år har jag skrivit ihop en lista på mål och löften som jag ska hålla!

1. Jag ska träna mer
2. Hålla kontakten med alla kompisar här i AZ när jag kommer hem!
3. Hålla bättre kontakt med er där hemma
4. Uppdatera bloggen bättre! (Jag vet att jag har varit dålig)
5. Träna mera
6. Lära mig så mycket engelska som jag bara kan innan jag åker hem
7. Resan mycket
8. Unna mig mer saker
9. Läsa mer böcker
10. Ha en grym serve( jag jobbar på det)
11. Kunna alla USA's delstater+ huvudstäder
12. Komma med i Rincon high's Varsity tennislag
13. Ha en stor 18 års fest när jag kommer hem
14. Skaffa mig ett jobb i Sverige tills jag kommer hem

Jag har redan börjat sträva efter att klara mina mål, det är mycket men jag känner på mig att det kommer att gå bra. Om inställningen  och motivationen finns där kan du klara vad som helst. Kom ihåg det!


Gott nytt 2009

Gott nytt 2009! Det här året har varit för mig helt fantastiskt. Sommaren 2008 var världens bästa och sen att jag fick spendera halva året i USA, det kunde inte bli bättre. Jag slår vad om att år 2009 kommer att bli ett lika bra år, om inte bättre...:) Nu har jag varit i USA i 5 månader, det är halva tiden. Om 5 månader kommer jag alltså hem. Det som gör att det här året också kommer bli lika bra är att jag även i år kommer att få tillbringa tiden på båda mina favoritställen, Arizona och Sverige. Jag ska verkligen spendera den sista tiden här på bästa sätt! Mycket kommer att hända innan jag kommer hem, mycket är inplanerat. Nu i januari har vi den efterlängtade winter formal prom, klänning och allt är nu fixat! Sen kommer också min bästa kompis tillbaka till skolan. I Februari händer det nästan för mycket. På min skola firar vi Alla hjärtans dag riktigt ordentligt. Vi delar ut Valentine's grams och har tillslut en stor Valentine's dance. Det ska bli riktigt kul! Redan nu har alla affärer börjat sälja Valentine's saker, allt man kan tänkta sig, det är lika stort som halloween om inte större! I februari har AFS också en inplanerad resa till Disneyland som jag har sett fram emot i evigheter, ända sen jag kom hit:) I februari är det också tänk att vi ska åka skidor, vad jag har längtat! Mycket i februari alltså... Sen i mars har vi en annan dans, kallad Holiday Charity dance. I April är det springbreak och då åker jag som planerat till CA och hälsar på gamla familjekompisar. Sen är vi redan inne i Maj och min födelsedag den 3:e, 18 år! Min födelsedag vet jag redan kommer att firas uppe i Grand Canyon:) Det är inte varje år man får fira sin födelsedag där uppe. Sen börjar det också närma sig graduation som hålls den 20-onde maj. Runt det datumet kommer också förhoppningsvis Agnes, min älskade syster och hälsar på mig. Det skulle vara den bästa födelsedagspresenten någonsin! Hon kommer i så fall att vara här på mitt "sommarlov" och om du kommer ska jag visa dig allt som finns här och sen åker vi en vända till CA och hälsar på vänner. Agnes- prata med mamma och pappa! I juni åker jag också en vända till Colorado och hälsar på morföräldrarna som har en hus där. Jag har en och en halv månads sommarlov innan det är dags för att ta mitt pick och pack och åka hem igen. Jag hoppas att inte allt för mycket kommer att vara förändrat när jag kommer hem. Det kanske är mest jag som har förändrats?:) En sak som jag vet kommer att vara annorlunda är att vi kommer att ha flyttat när jag kommer hem. Det kom dock inte om en överrasking utan vi har länge letat efter ett nytt, större boende. Men det kommer att bli jättebra, jag ska fortfarande gå kvar i samma skola och jag flyttar inte långt bort:) Det ska bli kul att komma hem igen och träffa er alla där hemma, det har jag längtat efter länge nu:)

Nyårsafton firades stort här! Jag var bjuden till en kompis årliga nyårsfest som blev en succè. Dom hade liveband och sångaren var grym! 12-slaget firades med fyrverkerier och champange. Det sägs att man ska fira nyårsdagen som man vill att hela året ska bli så därför firade jag nyårsdagen med kompisar på gymet och i köpcentrat:) Mycket shopping, vänner och träning, det är så som det ska vara:)

Hoppas nu att ni får ett fantastiskt år 2009, det vet jag att jag kommer att få!

RSS 2.0