så som det ska vara när man är ledig

Jag har inget att göra just nu så jag passar på att skriva lite här:) Klockan är nu kvat över 3 och jag har massa plugg som väntar även fast det är lördag! Jag måste göra det idag för imorrn kommer jag inte ha tid. På listan imorrn står bio, shopping och sen  ska vi skynda oss vidare till en välkommsfest. Mycket att göra och lite tid! Just nu har jag ingen som helst lust att plugga!! Jag tror inte heller att jag ska göra det precis nu, det ger ändå inget när man inte vill:) Nej ska nog hitta på något annat att göra, kanske ringa Karen, dra på mig ett par shorts och springa lite och sen ska jag nog sätta mig ute vid poolen med en svensk tidning och njuta av att det är helg! Jag ska i alla fall inte tänka ett dugg på skolan just nu. Jag har faktiskt lärt mig någonting  sen jag kom hit och det är att allt löser sig även hur illa det än är. Så det löser sig med pluggandet på något sätt, man kan alltid skylla på att man är utbytesstudent:)

På måndag börjar ÄNTLIGEN Gossip girl! Så klockan 8 på måndag vet ni vad jag gör:)




 


Härlig morgon

I natt drömde jag faktiskt på engelska! Det kändes jättekonstigt men det menas väl att man börjar komma in i språket:)
Nu ska jag gå upp, dusha och sen ska jag äte en god frukot denna underbara morgon i Tucson. Vädret är strålande sol och 25 grader, och klockan är ändå bara halv 8 på morgonen. Jag vaknar fortfarande tidigt, det tar tydlligen låång tid att vänja sig med tiden för min del.

Hoppas att ni får en bra helg nu och Hedda- du vet vad du ska göra;)

Kramar

Party Party

Äntligen fredag och helg! Vi är lediga på måndag också för då är det laborday, riktigt skönt:)
Igår var jag med Marlies och Kelly hela eftermiddagen/kvällen. Vi bakade cookies och sen åkte vi till en mexicansk restaurang och åt, det var riktigt gott!

I dag kändes skoldagen som världens längsta, men det var nog för att den här helgen var efterlängtad. Idag var jag först hemma hos Marlies med Bianca,sen åkte vi till ett köpcentrum i närheten. Det var shopping som gällde och jag hittade massa fina underkläder och lite andra nödvändiga saker:) Ni som känner mig vet att jag älskar att köpa underkläder så det blev en hel del faktiskt:) Sen när vi blev trötta av att gå runt gick vi och åt, det blev en riktigt god sallad och sen blev det en bio på det:) Vi såg "house bunny" och den var riktigt rolig och väldigt bra! Jag hoppas att den kommer till Sverige så att ni kan se den!



Idag fick jag också ett paket från min älskade familj där hemma. Tack så jättemycket för alla saker! Jag saknar er och tänker på er!
Paketet innehöll det mesta, kläder, tidningar, godis och lite andra saker. Det var jätteroligt att få:)
Jag fick den här av min lillasyster, du skulle bara veta hur glad jag blev! Du är bäst du också!!



Ikväll har jag också hunnit med ett samtal min kompis Karen som bor i CA. Det var jätteroligt att prata med henne och jag hoppas att jag kan åka och hälsa på henne snart. För det ska jag göra:D

Imorrn har jag inga planer just nu, jag ska troligtvis vara med Bianca i alla fall. Sen på söndag är det poolparty/barbeque hos Kelly med andra utbytesstudenter och massa annat folk. Det ska bli riktigt kul så det ser jag fram emot:)

Bianca och Marlies


Jag och Marlies



Dagens shopping! Hedda- om du läser det här; jag har köpt massa carmex och gissa vem jag tänker på då:D Dig!!

Nu ska jag gå oh lägga mig och läsa lite svenska tidnignar om vad som händer där hemma.
Hoppas ni har det toppen, jag saknar er alla!

 Godnatt och massa kramar från Hanna

Sverige är coolt!

Heeej alla där hemma!

Tro det eller ej men det har faktiskt regnat idag! Det var fortfarande väldigt varmt och VÄLDIGT fuktigt, det har varit riktigt regnskogsklimt idag faktiskt. Alla var överlyckliga för att det kom regn, alla här älskar verkligen regnet. Jag som är van vid svenskt väder och därmed massa regn hoppas däremot att det blir sol igen imorrn:)

Nu är klockan 10 här hos mig och jag är precis klar med mitt historia projekt, jag ska visa en bild sen:) Imorgon börjar jag 5 i 8 men jag slutar åt andra sidan halv 2, det är riktigt skönt!

Jag var på min första spanskalektion idag men jag måste byta igen, den var för lätt den här gången! Dom höll fortfarande på att lära sig klockan och månaderna, nej nu måste jag hitta en spanska klass som är i min nivå, inte för svårt och inte för lätt, lagom är bäst:)

Jag gillar verkligen min sista klass. Mr Rossalik, min lärare är asskön och dom flesta av mina kompisar går i den klassen. Idag satt vi och diskuterade om lite allt möjligt och jag visade Austin och Albert ite om Sverige, dom visste inte ens att vi pratar svenska där! Alla tycker att det är jättecoolt att jag är från Sverige och då känner man sig verkligen stolt över sitt land:) Efter skolan åkte vi till min värdsysters pianolektion, deras pianolärare är verkligen jätterolig :) Sen bar det av mot "the racket club" Det blev lite workout på gymmet och sen blev det en ceasarsallad på det, den var riktigt, riktigt god:) Sen kom min mamma och hämade oss och vi åkte hem och sen har jag jobbat på mitt projekt sedan dess. Nu sitter jag i min säng, lyssnar på matchbox 20 och ska snart sova. Imorrn ska jag hem till Kelly och Marlies efter skolan och sen ska vi ut och äta middag på något trevligt och gott ställe:)


GOD NATT


Tack!

Ännu en morgon här i Tucson och jag ska snart gå upp för att gå till skolan. Igår var första gången jag tog bussen till skolan själv och jag kan väl säga att det gick sådär. Första bussen gick bra men sen råkade jag ju såklart gå av på fel hållplats så jag fick springa till skolan, men jag hann i tid så det löste sig till slut:) Idag är min första dag med en ny spanskaklass, jag hade spanska igår men jag beöver byta klass för alla där kunde prata flytande spanska och det vi gjorde på lektionerna var att diskutera spansk litteratur på spanska vilket var en omöjlighet för mig med den spanska jag kan, och jag kan ändå ganska mycket tycker jag!

Idag måste jag göra klart mitt historiaprojekt vilket är att skapa en totempole md massa saker som beskriver mig och mitt liv. Jag är nästan klar och jag lägger in en bild på den sen för jag är faktiskt ganska nöjd med resultatet:)

Efter skolan ska vi till "the racket cub" och träna och sen blir det troligtvis middag där också:)

Jag måste bara tacka er alla för er stöd när jag har en jättejobbig hemlängtan oc h när jag bara vill åka hem. Det betyder jättemycket att ni tror på att jag kan göra det här, att jag klarar det! Jag ska vara ärlig och säga att den här hemlängtan jag har haft den senaste veckan har varit bland det jobbigaste jag har gått igenom( det trodde jag faktiskt inte att jag skulle säga) men med alla snälla och kloka ord jag har fått från er så börjar jag tro på mig själv och jag vet att jag kan klara det här! Det bästa är att om jag klarar det här så klarar jag nog av vad som helst sen, jag känner mig redan stärkt av det som jag har upplevt och gått igenom på senate tiden:) Det har jag er att tacka för!

Nu ska jag gå upp, ta en snabb dusch, äta frukost och sen blir det raka vägen till skolan)

Ha det toppen där hemma:D

Många kramar

Morgon i Tucson

Som vanligt vaknar jag fortfarande väldigt tidigt på morgonen så jag passar på att skriva lite här:)

Jag sitter på min säng och kollar ut ur mitt fönster, jag måste säga att min utsikt är den finsaste som finns!  Det är en väldigt fin morgon och ovanligt sval för att vara här. Dock tycker inte jag att 27 grader på morgonen är särskilt svalt men det tycker dom här:)

Idag ska jag följa med min värdsyster till en av hennes kompis födelsedagsfest det ska bli riktigt kul att fira hennes sweet sixteen:) Sen blir det middag på "the racketclub" med Suzy och Jane. Idag ska jag också försöka ta massa bilder så jag kan visa er mer hur det ser ut här för det är något alldeles speciellt:)

Här är en dikt till er där hemma om hur mycket jag saknar er!
Men jag har det jättebra här så ni behöver inte vara oroliga:)

När man längtar efter någon riktigt mycket
är det saknad efter något man har kärt
det finns stunder då man inte längre känner
att det viktiga i livet är nåt värt

Jag vill bara vara säker på att längtan
är det största och det finaste vi har
när en älskad vän försvinner några dagar
vill jag känna att min längtan den finns kvar

Har du någonsin förlorat någon älskad
vet du också hur det är att sluta tro
men ofta så kommer alltid nåt tillbaka
som i hjärtat ditt på nytt ska börja gro

Då är lyckan av att längta efter kärlek
lika stor som att få leva detta liv
dina drömmar kan då åter bli de samma


Nej nu ska jag njuta av tiden jag har här, jag är ju ändå i USA:D

Hej då så länge!


Jag saknar min hund Ida, världens bäst hund!!

Tucson, 22 augusti

Äntligen fredag och helg! En helg är precis vad jag behöver just nu efter min första vecka i skolan. Det är så mycket nya människor och nya intryck så jag blir alldeles trött:) Mitt schema har blivit ändrat idag. Det var några av mina klasser som dom var tvungna att avsluta så jag fick välja om... Jag har fortfarande kvar genitik men sen har jag äntligen börjat med spanskan:D Det är faktikt riktigt roligt! Min sista lektion är också ny, där kommer jag kunna jobba med det jag känner för och ibland även läxor så det är bra! Idag gjorde vi massa roliga namnlekar så vi skulle lära känna varandra och det var riktigt kul faktiskt:)

Min värdsyster är just nu barnvakt och jag sitter och pluggar lite. Det känns tufft att plugga på en fredag men den här helgen har vi jättemycket läxor. Det är skillnad från Sverige att här har man alltid läxor från fredag till måndag, vi har läxor varje dag! Men det går i alla fall väldigt bra att hänga med på lektionerna, faktiskt bättre än väntat:)

Imorgon hade jag tänkt ha en heldag vid poolen och plugga, det ska bli riktigt skönt!

I dag pratde jag även med Agnes och det var riktigt roligt för jag hade inte pratat med henne sen jag åkte och jag har verkligen saknat henne!!

Jag börjar komma in lite mer i rutinern här nu vilken känns bra. Nästa vecka ska jag också börja åka buss själv. Jag har hittils åkt med min värdsyster men nu är jag på egen hand eftersom hon är hos sin pappa nästa vecka. Jag undrar hur det kommer att gå:P

Nu ska jag gå och titta på några filmer som vi var och hyrde och sen blir det lite ahlgrens bilar på det:) Svenskt godis är riktigt gott jämfört med amerikanskt! Jag måste bara säga det:D

Jag kommer med fler uppdateringar om vad som har hänt efter helgen senare!

Ha det bäst så länge!!

KRAMAR

Jag saknar er!!

Att jag kommer ha hemlängtan var något jag var väl förberedd på innan jag åkte men att den skulle kännas såhär mycket kunde jag aldrig tro. Även fast jag bara har varit borta lite drygt en vecka så känner jag en enorm hemlängtan. Jag tror att jag nu börjar inse att jag kommer vara borta ett år... Jag saknar hela min familj och alla mina kompisar hur mycket som helst och jag tänker på er varje dag!

Just nu ligger jag i min säng och lyssnar på musik. Jag är fortfarande inne i den svenska tiden så jag har redan sovit idag fatiskt: så nu ligger jag här klarvaken. Jag har nu snart avklarat lite drygt en vecka i skolan och den veckan har varit blandad med både några roliga ögonblick men även väldigt jobbiga stunder på grund av att allt är så nytt. Jag måste fortfarande lära mig hur allt fungerar och alla regler för det är stor skillnad mot skolan hemma. Jag berättar mer sen. Idag efter skolan åkte vi hem till min "mormor och morfar" och åt middag. Det var riktigt gott faktiskt:) Jag har massa läxor varje dag vilket är ganska jobbigt. Idag har jag faktiskt inte gjort allt för jag råkade somna så det får bli imorgn bitti istället. Det går ganksa bra att hänga med i skolan faktiskt. Det svåraste är US history och American Litterature. Det är massa saker i histiorian som jag inte har hört talas om, men jag lär mig så småningom:) I American litterature är det massa svåra ord som jag inte ens vad det betyder på svenska så det är svårt att hänga med. Annars går det bra i skolan. Det roligaste är tro det eller ej faktiskt genetik. Imorgon ska jag äntligen få börja med spanskan. Jag har gått runt hela veckan och väntat på besked om jag kommer in i den klassen eller inte och nu har jag äntligen gjort det:)

Imorgon är det äntligen fredag och helg!! Det behöver jag just nu... Annars har veckan varit bra, många nya intryck och hemlängtan men den har  annars varit bra:)

Nu ska jag försöka sova för jag måste gå upp klockan halv 6 imorrn för då ringer pappa och förhoppningsvis Agnes:) Jag längtar tills jag får prata med er!!

Jag saknar er alla där hemma så otroligt mycket och jag hoppas att ni har det jättebra där hemma:)

Godnatt

Här är några foton på mitt hus:)






Tucson, 18 augusti

Tro det eller ej sa har det faktiskt regnat nu pa kvallen, alla har ar overlyckliga nar det regnar for det hander valdigt sallan!
Idag var min andra dag i skolan, jag borjade i fredags. Det ar ett jattestort campus och massa elever. Just nu hittar jag ingenstans men jag vanjer mig:) Skolmaten ar hemsk, bara pizza och hamburgare och koerna ar flera mil langa sa jag tar med mig lunch istallet. Jag tog bussen hem for forsta gangen och det var inte latt kan jag saga men nar jag har akt nagra ganger sa kan jag det forhoppningsvis:) Nar jag kom hem kollade jag lite pa Gossip girl och sen blev det lite traning och solning! Det ar riktigt nice att man kan ga ut och sola oavsett om klockan ar 6 pa morgonen eller 9 pa kvallen:) Nu maste jag gora klart mina laxor och sen ska jag sova for jag ar fortfarande inne i svensk tid och jag ar extremt trott just nu!

Imorgon ska jag ata middag med min radgivare, hon som hjalper mig om jag behover prata med nagon. Jag har inte traffat henne an men det ska bli kul! Det kanns bra att ha nagon dar om natt skulle ga fel eller liknande. Jag hoppas bara att hon ar snall:)

Jag langtar fortfarande hem valdigt mycket nu och jag kanner att det kommer mer och mer men jag tar en dag i taget!

Saknar er alla!

Kramar

Äntligen framme!

Nu har jag äntligen kommit fram till min familj och dom är jättetrevliga:) Det är extremt varmt här dygnet runt, det är en stor skillnad för mig som svensk men som tur är finns det pool och jacuzzi så det går bra:) Det är faktiskt en nödvändighet att ha det här!

Den första dagen efter att jag kom till Arizona var jag i Phoenix med alla andra utbytessudenter här i Arizona. Jag var den enda från Sverige men det var många trevliga tyskar och italienare. Vi bodde på ett hotell i Phoenix och sen dagen efter blev vi hämtade och åkte hem till våra familjer.

Resan hit var otroligt lång men den gick jättebra förutom att jag blev av med mitt bagage i Paris. Dom hade tydligen missat att ta med mitt bagage så när jag skulle hämta ut det i Los Angeles så var det borta. Igår kom äntligen allt mitt bagage så nu har jag alla mina grejjer här.

Idag började jag faktiskt längta hem väldigt mycket. Jag antar att jag nu har kommit till det som dom kallar en kulturkrock och allt annat som är nytt. Jag får bita ihop och ta en dag i taget så blir det nog bättre snart hoppas jag. Idag var jag ensam hemma några timmar på morgonen. Eftersom jag fortfarande är van med svensk tid så vaknar jag klockan 6 på morgonen! Imorse skulle min värdmamma ut och cykla med sin kompis så hon var borta i 4 timmar och då hade jag huset för mig själv. Min mamma tränar väldigt mycket och cyklar och springer varje dag. Hon går upp tidigt på morgonen så det inte blir för varmt. När hon kom hem från sin cykeltur så åkte vi och gjorde några ärenden. Senare på kvällen åkte vi hem på middag till hennes föräldrar. Det var första gången jag träffade dom och dom var jättegulliga verkligen. Imorgon ska jag faktiskt följa med dom till kyrkan, vi får se hur det blir:)

Det är jättefint här i Tucon, man ser kaktusar överallt och runt omkring är det höga berg. Landskapet är jättehäftigt. För fösta gångn i mitt liv har jag också sätt kolibris, dom flyger runt överallt:)

Jag saknar alla er där hemma!




Massa kramar







Några timmar kvar nu!

Nu åker jag om 5 timmar!! Just nu sitter jag på mitt rum med cia, hampus, stefan och Emelie:)
Allt är packat och klart och jag är sjukt nervös!!!

Heej alla underbara läsare, nu sitter jag emelie här och skriver :) cia , hampus och stefan är här och såklart hanna , myyys ... imorgon bär vi av klockan 4 ... fan vad många tårar de kommer fällas... helt blodspräng kommer jag vara när vi åker tillbaka från arlanda utan hannis ...  men men, nu ska vi tänka possitivt, hon kommer ju ha de hur bra som helst och de e vi här hemma i sverige som kommer missa allt ! tur att hon har denna proffsiga blogg där hon kan skriva allt som händer och ladda upp bilder :)
vi älskar dig hannis och vi kommer längta ihjäl oss .... men de e ju faktiskt bara 10 månader och 24 dar kvar tills du kommer hem och då blir de välkommen hem fest!

Pusspusspusspusspuss / emelie

Tiden går fort!

Jag kan inte fatta att det nu bara är ungefär 12 timmar kvar innan jag åker iväg till Arlanda. Den senaste tiden har gått väldigt fort och jag kan inte fatta att det nu är dags! Jag känner mig faktiskt väldigt förberedd att åka, allt är packat och nu står det två stora resväskor nere i mitt rum och väntar på att vi ska åka. Idag fick jag en egen dator av mina underbara föräldrar så nu kommer jag att kunna skriva massor! 

I förrgår ringde jag min värdfamilj för första gången. Det var faktiskt riktigt nervöst när signalerna gick fram men så fort jag hörde min  värdmammas röst så blev jag mycket lugnare. Hon lät väldigt glad över att jag ringde och dom såg verkligen fram emot att jag skulle komma. Jag pratade även med min värdsyster och även hon lät väldigt trevlig och rolig. Efter samtalet kändes allting mycket bättre. Jag blev lugnare och nu känner jag att det här verkligen kan bli hur bra som helst! 

Igår hade jag öven en liten middag för några av mina underbara kompisar och släkt. Jag kommer verkligen sakna er alla jättemycket och det kändes så overkligt att vi inte kommer att ses på ett år! Sen när jag kommer hem får vi ta igen all tid vi har missat:) Tur att vi har datorer!


I kväll ska Emelie sova hos mig och hon ska även följa med mig till Arlanda i morgon tillsammans med min familj, det betyder mycket för mig! Mitt plan går klockan 06:40 så det blir till att gå upp tidigt:)

Jag vill ge en hälsning till min underbara syster som är på läger just nu så jag kommer inte se henne innan jag åker! Ha det jätte bra nu dom sista dagarna och jag kommer sakna dig jättemycket! 

Kramar







8 dagar kvar!


Välkommen till min blogg!
 
Den här bloggen kommer handla om mitt liv i Arizona under det här året som kommer. Jag kommer bo med en familj som består av en mamma och hennes dotter som är i min ålder, så det ska nog bli bra! Jag kommer gå i Rincon High school som är en ganska stor skola med många elever. Jag fattar inte riktigt att jag ska vara borta ett helt år än men det tror jag nog inte heller att jag kommer att göra förrän jag har kommit in i vardagen där borta.

Konstigt nog så känns för mig ett år inte så lång tid. Jag har redan börjat planera vad jag ska göra när jag kommer hem och jag tror att ett år kommer gå fort! Snart är jag hemma igen men då kommer jag att ha upplevt någonting helt fantastiskt. Det är i alla fall så alla säger till mig, att det här kommer bli det bästa året i mitt liv! Det tror jag också att det kommer att bli för jag ska verkligen göra allt jag kan för att det här året verkligen ska bli det bästa i mitt liv. Det här har varit någonting jag alltid har velat göra och jag har längtat i flera år till att jag ska få åka och nu är det äntligen dags. Känslorna nu är extremt blandade, jag är såklart överlycklig över att jag ska åka men ändå finns där en extrem nervositet och rädsla över hur jag ska klara mig alldeles själv. Jag har också haft en otrolig ångest över att bara lämna mitt liv här och börja om på nytt i ett annat land på andra sidan atlanten. Många gånger har jag ställt mig frågan; Vad är det jag har gett mig in på? Men det är klart att dom här tankarna finns för det vore väl konstigt annars?

Nu vet jag att jag kommer klara det här och jag vet vad jag håller på med, det här kommer att gå bra! Dock kommer jag att känna en otrolig saknad efter min familj och alla mina underbara kompisar.Jag kommer sakna alla så extremt, otroligt mycket, det måste jag säga är det absolut svåraste med att åka iväg.

Nu ska jag ut i det här jävla vädret och åka in till stan med min mamma och min lillasyster och inhandla lite olika grejjer inför min resa och sen blir det nog en fika med Cia och Heddis.

Jag vill önska Frida en underbar vistelse i Miami och jag hoppas att du hittar ett bra collage tillslut:) 
Den här bilden är till dig Frida:) The best time ever!

Jag saknar dig redan!!
Skansen!!


 
Puss och Kram!



RSS 2.0