Jag lever i två världar

Nu är jag hemma igen efter en underbar vistelse uppe i Show Low. Det påminde jättemycket om Sverige och när det sen började snöa kunde jag lika gärna ha varit hemma. Där uppe är det som en helt annan värld, ingen öknen och inga palmer. Ärligt talat var det skönt att komma bort från öknen ett tag, det tar på krafterna :) Vi firade Thanks giving vilket var jättetrevligt. Det blev mycket kalkon och pumkinpie, riktigt gott :) men nu är jag också riktigt trött på det... Påväg hem stannade vi i Phoenix för att göra ett riktigt efterlängtat besök på IKEA. När jag gick in där kändes det som hemma, jag hade kommit hem. Vi gick raka vägen mot restaurangen och åt köttbullar. Jag kände mig riktigt stolt när jag fick mina köttbullar och fick se en svensk flagga i en av köttbullarna. Haha jag är riktigt svensk jag... Sen fortsatte vi och plockade på oss det ena med det andra. Mina inköp blev ett smycketräd (ihopfällbart så det gå ner i resväskan sen), sen blev det också några ramar, påslakan och marabou choklad (äfterlängtat) och sist men absolut inte minst hittade jag också julmust!! Åå va jag blev glad, jag älskar julmust! Speciellt nu när det börjar närma sig juletider då sitter en julmist aldrig fel :)

Idag har jag haft fullt upp med en massa lika saker. Jag gick för en gång skull upp tidigt imorse och pluggade, sen när jag nästan var klar pratade jag med mamma,pappa, Agnes och Maja på Skype. Like roligt som alltid! ÅÅ vad jag saknar er och jag skulle ljuga om jag sa att inte hemlängtan kom efter att vi hade lagt på, för det gjorde den! Men som vi sa, bara halva tiden kvar nu sen kommer jag hem :) Nu ska jag snart bege mig till Marlies för att spendera natten där. Det är alltid skönt att komma bort hemifrån ibland, det är så lugnt och skönt i hennes hus, här är det alltid fullt ös men det klagar jag inte alls på! Jag gillar fullt ös.

Bara två veckor till jullovet nu. Jag längtar!!

PUSSAR OCH KRAMAR

packad och klar

Om några timmar åker vi upp till Show Low. Jag kom precis hem från skolan och sitter nu ch väntar på att resten av familjen ska komma hem så att vi kan åka. Vi har 4 timmars bilresa framför oss! I morgon är det Thanks giving, min första Thanks giving om jag inte minns fel, det ser jag fram emot. Skoldagen flöt på riktigt bra idag. Vi spelade basket på PE och jag fick en basketboll i huvudet, det gjorde ont! Jag gör mig alltid illa på PE, undra varför. Jag ska ta det lite lugnare mamma, jag lovar :)

Nu ska jag packa färdigt och vila upp mig innan bilfärden, jag är inte stormtförtjust i att åka bil, men jag får bita ihop!
Vi hörs när jag kommer hem, vilket är på lördag:)

PUSS OCH KRAM


Sveriges stoltheter

Måndag igen men det väntas en kort vecka, bara 3 dagar så det är skönt! Det kändes bra att vara tillbaka i skolan igen, det känns som om jag inte ar varit där på evigheter! Jag trodde att lärarna skulle ge mig tusentals läxor för att jag råkade vara sjuk men där hade jag fel, dom tyckte mest synd om mig. Ibland är det bra att vara utbytesstudent:) Efter skolan gick jag hem till Marlies och vi planerade hennes storslagna födelsedagsfest och kollade på O.C. Det var en mysig måndagseftermiddag. När jag kom hem hade Mike överraskat mig med "Svenska" köttbullar:) Det var gott, han gjorde ett bra jobb men nästa gång ska jag laga dom och visa hur det går till på riktigt:) På riktigt svenskt vis! Nu sitter jag och fixar en svensk skiva åt Shane. Han vill höra hur svensk musik låter så jag ska ge honom en skiva med Sveriges stoltheter, haha:) Mycket svenskt idag...

GODNATT

Grattis världens bästa pappa!


Ja må han leva, ja må han leva, ja må han leva ut i hundrade år.
Ja visst ska ha leva, ja visst ska han leva, ja visst ska han leva ut i hundrade år!! Ett fyrfaldigt leve för världens bästa pappa, han leve. Hurra Hurra Hurra Hurra.


Idag den 23 november fyller min pappa Mats år!!
Grattis på födelsedagen pappa!! Hoppas att din dag blev lyckad och att du fick allt vad du önskar dig, även fast du köper allting själv :) Du har något att vänta på men det är just nu någonstans över atlanten så det blir en försenad födelsedagshälsning. Synd att jag inte är hemma och kan fira dig nu men nästa år då!

Du är bäst pappa, kom ihåg det!!!

Grattis än en gång :):):)



Back on track

Idag känner jag mig mycket, mycket bättre. Nästan helt frisk faktiskt. Men man ska ju alltid vara försiktig med vad man äter efter magsjuka så det blir att ta det lugnt ett tag i alla fall. Men huvudsaken är att jag känner mig pigg igen och kan därför följa med till Tucson mall. Det kanske är en anledning till att jag känner mig bättre :) Idag ska jag i alla fall inhandla mina efterlängtade Uggs. Så nu kommer jag att vara redo inför nästa vecka!

Love


...

Här kommer en bild på min matsal!



Friday!

Det blev som jag trodde, även idag är jag hemma från skolan. Jag känner mig dock en aning bättre så förhoppningsvis är jag påväg tillbaks till mitt normala jag igen:) Fredag idag, nästa vecka ä en kort vecka vilket ska bli skönt. Sen ska jag fira min första Thanks giving någonsin :) Hela morgonen/förmiddagen har jag pratat med Frida:D Alltid ett nöje vännen! Jag säger bara, lycka till! du vet vad jag menar;)

Nu sitter jag och funderar på vad jag saknar allra mest med att inte vara hemma:

Såklart saknar jag min familj och alla er kompisar där hemma!! Det är obeskrivligt hur mycket!!
Jag saknar att kunna gå runt i gåshaga med min hund, även fast vi har flyttat när jag kommer hem ska jag gå runt där. Det är det bästa som finns:)
Jag kommer faktiskt att sakna snön, tro det eller ej! Men förhoppningvis åker vi upp en vända till Colorado så jag får mig lite snö  :)

Det blir ingen tennis för min del idag, jag har inte spelat på år och dar känns det som. Juste! Jag måste ringa coatchen och säga det, det höll jag på att glömma...

Ikväll har min kära gamla klass där hemma klassfest, jag önskar att jag unde vara där! Men ni får ha det grymt roligt:D


Jag skriver nog mer senare...

PUSS


Tajmingen är viktig

Det blir nog en dag hemma imorgon också för jag mår inte bättre :( Jag hoppas att jag blir bra snart för det här är inte alls kul! Skönt att det är helg snart i alla fall så jag kan vila upp mig lie mer inför måndagen då jag hoppas att jag är back on track igen. Jag tajmade in det bra i alla fall så att jag inte är sjuk över Thanks giving, man måste ju se det på den ljusa sidan :) Idag gjorde jag inte sådär jättemycket annat än att sova och kolla på Sex and the city. På eftermiddagen när jag kände mig en aningen bättre kunde jag spendera lite tid på msn och prata med er underbara där hemma. Det är alltid ett nöje :)

Men nu känner jag mig trött igen så det blir nog läggdags för min del snart, jag måste ju se till att bli frisk!

Godnatt på er alla

Frida, hjälp mig :)

Jag tog en liten paus i Sex and the city och sitter nu och kollar vilka uggs jag vill ha. Det finns så många!

Vad sägs som någon av dessa?

Fridis, jag behöver ditt råd även här :)

                                           


Även jag drabbas

Jag tycker att jag har klarat mig riktigt bra från sjukdomar och sånt men nu är även jag drabbad. I måndags gick jag hem från skolan med en obeskrivlig huvudverk, feber och illamående. Jag gick hem och sov ett antal timmar men på morgonen mådde jag prima igen så varför inte gå till skolan  tänkte jag då. Men det var ingen bra ide för när jag kom hem efter skolan kom feber tillbaks och jag var där igen så det var bara att stanna från skolan den här gången. Nu har jag varit hemma sen i tisdags och det verkar inte bli bättre. Tydligen går influensa/magsjuka omkring här och jag är ett offer... Men jag sitter är hemma med en kopp te bänkad framför Sex and the city så jag klarar mig mamma:) 

Det börjar närma sig Thanks giving nu också, bara en vecka kvar nu. På onsdag nästa vecka åker vi upp till ett ställe som heter Show low som ligger i norra Arizona. Där ska vi fira Thanks giving med pappa Mikes familj. På väg hem ska vi göra det som jag har väntat på i hela 3 månader, vi ska till IKEA:) Äntligen ska jag få känna lite svensk stämning och äntligen ska det inhandlas lite svenska köttbullar och Ahlgrens bilar, OM jag har längtat :) En annan sak som jag ser fram emot är att det troligtvis kommer att vara snö där uppe. Det är helt sjukt att här  nere i Tucson är det ökenklimat och fortfarande 25 grader på dagarna medans det där uppe är snö och sverigeklimat. I helgen ska jag ut och inhandla mig ett par uggs. Det kan behövas där uppe. Jag har fortfarande bara mina flip flop och går runt i. Det funkar bara bra är nere men inte där uppe!

Mike är för tillfället på en liten Eastside trip. Han är och hälsar på sin kompis i NY och sen ska han på konferans till Philli så det är only girls här hemma just nu :) Det märks kan jag säga,haha det är ingen ordning och reda utan en man i huset.

Hej så länge!

Allt är en upplevelse

Jag vet att det var ett tag sen jag skrev nu igen, jag ska verkligen skärpa mig:) Den senaste tiden har det blivigt mycket tennis för min del. Jag har även hunnit med ett tandläkarbesök där dom konstaterade att jag måste dra ut mina visdomständer. Jag kommer ganska snart att få en infektion om jag inte gör det. Aj säger jag bara men infektion vill vi inte ha inte! Den 20 december äger det rum men som tur är kommer jag inte vara vid medvetaden när dom gör det. Jag kommer att soooooova. Men jag har fått höra massa läskiga historier om att det är ett helvete efter. Tur att det är jullov! Men vissa saker måste bara göras. Dock hade jag inte räknat med att göra det här i AZ. Men även det blir en upplevelse som jag sent kommer att glömma:)

Idag blev det en heldag på "the raquet club" Vi kom dit på morgonen för ett yogapass. Sen stannade jag och Marlies kvar och spelade lite tennis. Efter tennisen träffade vi min kompis Jon som var där och spalde "handball" Jag har alltid varit rädd för den sporten, det verkar så läskigt. Jag har sett folk komma ut ur dom där rummen men blödande munnar och näsor. Men nu när han  ändå var där och vi hade tid över så tänkte jag, varför inte testa på sporten så det gjorde vi. Jag måste vara ärlig och säga att det int var någonting för mig. Det var helt okej, ganska kul men ingen som jag längtar efter att göra igen. Men nu kan jag stolt säga att jag har provat på sporten som jag har fasat över i alla dessa år :) Och prova på är väl vad det här året för mig går ut på, inte sant?:)  Efter det blev det i alla fall lite simning och vi avslutade dagen med lite jaccuzzi. En riktigt bra dag!

Nu sitter jag och fixar en svensk cd skiva åt min kompis. Han ville höra hur bra, svensk musik låter så det ska han få göra också :)

Några förslag på bra svensk musik??



Hej så länge!!


Veterans dag today

Idag ar det veterans day sa vi ar lediga fran skolan, tack och lov for den dar helgen rackte inte till. For er som inte vet ar Veterans dag till for att hedra alla gamla millitarer som deltog i krig. Vi vill hedra dom for deras insats, hur mycket dom alskar sitt land, viljan att offra nagot for sitt land och deras mod och styrka. Nu vet ni kanske lite battre :)



Nu sitter jag hemma hos Marlies och vantar pa att bli hamtad. Klockan ar 08:06 och orsaken till att jag ar uppe sa tidigt pa en ledig dag ar for att jag namligen ska gora ett tandlakarbesok idag. Jag gillar inte tandlakare, inte alls men jag maste ga dit sa att dom kan kolla mina visdomstander. Det gor ont! Egentligen blir jag inte hamtad forran om en timma sa jag skulle ha kunnat sova mer eftersom jag ar den enda som ar vaken men min klocka ringde pa fel tid och sen kunde jag inte sova mer. Men ju mer tid att skriva har istallet:)

Igar hande det ena med det andra. Det var varldens mest onodiga skoldag igar. Har har vi inte klamdagar som i Sverige inte. Dagen gick snabbt i alla fall. Vi spelade baseball pa PE och jag tog poang, riktigt stolt eftersom jag aldrig har spelat det nagonsin forrut:) Sen blev det i alla fall lunch och Bianca delade ut klader som hon inte kunde ha langre. Efter lunchen var jag darmed tva jeans och tva trojor rikare :) Pa historian tog jag tillfallet att kolla mailen men da fick jag reda pa nagot som vande uppoch ner pa min dag. Det var en nyhet om min basta kompis borta i CA. Jag haller tummarna pa att allt kommer att bli bra till slut och det vet jag for att hon ar en sadan stark person! Jag vill inte ga in pa detaljer men efter det hade jag ingen lust att spela tennis langre sa istallet gick jag hem med underbara Marlies och kollade pa film. Det var ungefar det vi gjorde hela kvallen, med ett avbrott for Gossip girl saklart :)

Nu borjar klockan rinna ivag sa snart blir jag hamtad. Skriver mer om min dag senare.

Pussochhej

Grattis världens bästa pappa på fars dag!

Idag  den 9 november är det en viktig dag, det är nämligen fars dag. Därför vill jag säga, Grattis världens bästa pappa på fars dag! Jag hoppas att du får en underbar fars dag och att resten av familjen firar dig ordentligt för det är du värd! Vad skulle jag ta mig till utan dig?!?!?! Jag skulle garanterat inte vara här där jag är nu och det vet du :) Du betyder allt! Jag hoppas att dom andra fixar något åt dig nu när jag inte är hemma :) Det här är din dag, bara din dag och jag tänker på dig hel tiden här borta. Jag saknar dig pappa!! Jag saknar såklart dig mamma, agnes och Maja också men idag är det pappas dag:)

Ha en underbar dag bästa pappa och jag hoppas att vi ses snart!
Du är bäst pappa!!!!!!!!!


Förrutom fars dag så fyller min älskade kusin Matilda år idag, nu är du äntligen 18:D GRATTIS VÄNNEN!! Jag hoppas att du får en underbar dag och hoppas att vi ses snart :)


PUSS PUSS




Skype, skype!!

Lördag, lördag... Imorse vaknade jag och trodde att det var fredag, Jag gick upp, in i garderoben och började göra mig redo för skolan. Men sen kom jag på att jag inte alls behövde gå till skolan, det var ju lördag så jag gick tillbaka till min varma säng och sov några timmar till. När det sedan var dags att gå upp kom K.C och mötte mig med, " Är du klar för Yoga?" Visst ja! Då slog det mig att vi skulle på yoga den här morgonen. Det var bara att på med bästa yoga outfitten och iväg i bilen. Det var riktigt kul, ett härligt sätt att börja dagen på :) När vi kom hem tog Mina och jag cyklarna till Target och kom hem med det ena och det andra, precis som det ska vara när man besöker Target :) Sen jag kom hem har jag suttit och svarat på ett antal mail och installerat Skype, så nu har jag äntligen skype!!! :)

Ni kan lägga till [email protected] på skype :)

Nu ska jag pratat lite om gårdagen. Den var mycket trevlig! Efter skolan åkte jag och Marlies till min tennis, jag spelade och hon tittade på. När det sedan var över stannade vi kvar och spelade någon timma. Jag har fått uppgiften att lära henne spela tennis. Jag har 3 månader på mig att göra henne "spelbar" Vi får se hur det kommer att gå men hon förbättras hela tiden :) När vi hade spelat tennis skjutsade Bill hem oss till deras hus för att göra oss redo för middag och shopping. Jag har inte varit hemma hos Bill och Suzy sen jag flyttade därifrån! Kommer ni ihåg att jag bodde hos dom en vecka efter att jag hade flyttat ut hos min första familj? Det var i alla fall jättekul att vara där igen, jag älskar deras hus!!! Sen när vi var klara åkte vi mot La encantada som är ett stort köpcentrum fyllt med många exclusiv affärer. Där finns bland annat min favorit, TIFFANYS!! Mamma och pappa, nu kommer önskelistan snart :) När vi hade tittat klart gick vi och åt middag på ett sushiställe. Satan vad jag har saknat sushi!! Det var hur gott som helst, jag åt Californiarolls och seaweedsallad. Det är min nya favorit nu :) Mätta och belåtna åkte vi sedan hem.

Snipp snapp slut så var den dagen slut!

Poems

Ny dag, ny president. det är inte varje dag man vaknar upp och har en ny president i landet:) Det var mycket prat om gårdagens tal från Obama och McCain, själv måste jag säga att Obamas tal var grymt! Vilken bra talare han är! Efter skolan var det tänkt att jag skulle lära Marlies lite tennis men hon blev tyvärr sjuk så det blev ingen med det. Istället gick jag hem, gjorde min läxor och sov, det var int fel det heller:) Dagens läxor bestod av spanska, göra färdigt en sketch och sist men inte minst skriva en dikt i engelska som jag sedan också skulle översätta till svenska för att få extra credit. Inte för att hon kommer att förstå ett uns om vad jag har skrivit på svenska men det är lättförjänta poäng så klart man tar chansen. Jag fick ihop två diktier :)

Så här lyder i alla fall den första :)

I saw you. You saw me.
It was that day i fell in love with you.
You make me smile and I will be thinking of for a long while.
You're always in my heart, since that day I met you at K- mart.
I knew that was a start of something new.
Why can't you be near? Can't you see that I'm always here?
You will always be the one for me, even if you're not able to see.
I hope that you one day, will see that you belong to me.
Forever and ever.

Dikt nummer 2:

She saw him. He saw her.
They looked at each other.
That was the day that they fell in love.
She remember it like it was yesterday.

Efter mycket skrivande ska jag nu sooova.

GODNATT


OBAMANOS!!!

OBAMANOS, everyone! This is Mina! WE HAVE A NEW PRESIDENT OBAMA!!! WH HOOOOO!!!!!!!!! OBAMANOS OBAMANOS! OBAMANOS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! yay! yay! yay! :)

/Mina

Now  for some swedish! :

 Ja då var det klart  då, OBAMA vann!! Vi har en ny president här borta, alla i huset är överlyckliga och ny öppnas champangeflaskorna, vi har slagit på stort ikväll :) Två år av kampanjer är nu äntligen över, jag tror att många är glada över det. Det har pågått länge!!

Jag hoppas att ni fortfarande är vakna hemma hos Jossi :)

Men jag säger det igen, VI HAR EN NY PRESIDENT!!!!
Grattis Obama :)

Nu säger jag hej då för idag, nu ska här firas!


Electionday

Dagen är kommen, de är ikväll det gäller! Vem blir det, Obama eller McCain?? Själv håller jag stenhårt på Obama! Efter skolan åkte vi och röstade och nu ska vi snart iväg på valvaka hos grannarna. Det är en historisk dag idag, jag tycker att det är konstigt att vi inte får ledigt:P Nu ska jag sätta mig framför tv med dom andra och hålla tummarna för Obama.

       

Vem tror ni att det blir? :)

Trevlig kväll allihopa!!

Svenska fynd i Tucson

Jag hittade några fynd på marknaden idag. Vad sägs om ett kort på stockholm och en bok om svensk lucia, ja jag letade efter svenska saker faktiskt. Efter några timmar där begav vi oss hemåt och jag tog en efterlängtad tupplur. Den var verkligen inte fel inte. Sen blev det några timmars workout på gymmet. Å vad det kändes skönt att gymma lite igen. Det var ett tag sen nu men nu ska jag dra igång på allvar igen. Nu blir det som på friskis förrutom Frida och Emelie såklart. Det hade varit om pricken över i:t  om ni också var här och gymmade med mig och amerikanarna:) Men om 7 månader blir det friskis igen!! Sen bar det i alla fall hemåt och middag väntade med anka, riktigt gott!

 Nu har jag en ny vecka framför mig, en viktig vecka framför allt! Nu är det bara 2 dagar kvar till valet och spänningen är verkligen på topp, vem vinner?!?! På tidag ska jag i alla fall följa med och rösta vilket ska bli riktigt kul :) Håll er uppdaterade där hemma :)
Den här vecka bjuder också på en herrans massa tennis och jag ska även försöka klämma in ett besök till Target, det är dags nu igen!  Sen ska jag också skriva lite brev till er där hemma, så om ni går och väntar på ett brev så skrivs dom i veckan, jag ska försöka i all fall :)

Nu ska jag snart gå och lägga mig, men min vilostund gjorde sitt så jag är inte särskilt trött så man kanske ska skriva en önskelista under tiden... Ja det får bli så, mamma och pappa- den kommer snart :)

PUSS PUSS PUSS PUSS PUSS PUSS PUSS PUSS PUSS PUSS PUSS PUSS PUSS PUSS PUSS PUSS PUSS PUSS

Go Wildcats, go cats

Än har Halloweenhysterin inte lagt sig. Det kommer nog att ta ett tag, kanske efter thanksgiving :) Igår var det basket som gällde! Vi gick och såg wildcats första träningsmatch innan den riktigt säsongen drar igårng. Det kommer att bli mycket baskettittande det här ret vilket jag älskar. När jag ser dom spela vill jag också spela igen! Vi spelade faktiskt på PE och coachen tyckte att jag skulle komma med i laget så baskettakterna sitter kvar även fast det var några år sedan! Men nu satsar jag på tennis istället så det blir bara tittande för min del, inget spelande. Haha det trodde du väl inte Agnes, kommer du ihåg vad du sa innan jag åkt när jag sa att jag kanske skulle ta upp basketen igen?!:P

Nu har jag precis vaknat av mig själv faktiskt. Jag hade dock ställt klockan men av någon underlig anledning ringde inte den klockan 8 som den skulle. Snart ska vi åka iväg på en fleamarket ågonstans utanför Tucson, ska bli spännande och se! Sen nör jag kommer hem blir det nog någon timma på gymmet :)

Ha en bra kväll där hemma :)





HAPPY HALLOWEEN

Ja, halloween blev verkligen storslagen! Det kändes verkligen inte som en skoldag när alla sprang runt i sina kostymer hela dagen, det kändes riktigt flumigt men det var kul:) Det var en rolig skoldag som bara flög iväg. Alla lärare var utklädda och eleverna sprang runt i det ena med det andra. Jag såg allt från ketchupflaska till en födelsedagstårta, och sen kom jag där med min snäängeloutft. Helt perfekt:) I dag hade vi också såkallat kids voting i skolan. Det var fullt seriöst och veckor innan hade vi fårr ett eget ID som vi var tvungna att visa för att kunna rösta. Haha ni kan ju tänka er hur sriöst det måste ha sett ut när ketchupflaskor och M&M's sprang in där och röstade :) Nej men dom hade anordnat det väldigt bra faktiskt med riktiga röstkort och grejjer. Nu börjar det riktiga valet närma sig med stortmfart, på tisdag gäller det! Det ska blir riktigt spännande, jag har faktiskt blivigt väldigt involverad i valet på sista tiden men dom flesta här är glada över att det snart är över för det har pågått i hela två år nu!!

Efter skolan blev det raka vägen till Gretchen för att spela lite tennis, det känns som om jag bor på tennisbanan nu för tiden, men jag klagar inte :) Mer blir det nästa år då jag ska spela för Rincon High, min skola. Jag har redan varit och pratat med cachen några gånger och nu ser ag verkligen fram emot det. Antingen ska jag spela i JV eller i Varsity och såklart ska jag träna som satan innan så att jag kan komma med i Varsity. Vi prataade om hur årets tennisuniformer ska se ut, det blir en lila kjol och en vit och lila topp där det står Ranger Tennis på :) Jag ser ljust på den klädseln! Men det är ett tag kvar...

När jag kom hem blev det snabbt till att byta om till min änglarutstyrsel igen för nu var det dags att gå trick or treat. Efter några timmars hårt slit hade vi fått ihop enorma mängder med godis. Jag skojjar inte, det var överdrivet mycket!!

Nu väntar jag på att mina älskade föräldrar och systrar ska ringa, det ska bli hur kul som helst! Det var 6 veckor sedan vi pratatde sist nu, för lång tid tycker!


HAPPY HALLOWEEN





 Godis var det ja...


RSS 2.0